0,0% bieren in opkomst

0,0% bieren in opkomst

3 mei 2019 0 Door Roel van Loenhout

De 0,0% bieren zijn in opkomst in Nederland. Wij willen namelijk ook van een biertje kunnen genieten zonder al te beschonken te raken. De 0,0% bieren zijn wij al langer gewend van verschillende pilsen, radlers en witbieren. Alleen nu zijn verschillende brouwerijen overstag gegaan en hebben ook 0,0% speciaalbieren gebrouwd. Welke nieuwe 0,0% speciaalbieren kan je verwachten van de brouwers?

Leffe 0,0%

De Leffe 0.0% is een alcoholvrij adbijbier dat binnenkort in Nederland te koop is. Leffe Blond 0.0% is een fruitig biertje met een bittere nasmaak. De smaak heeft Leffe goed kunnen behouden in het bier. Leffe heeft namelijk de 0,0% bieren met dezelfde gist als andere Leffe gemaakt, zo is het karakter niet verloren gegaan. De brouwers denken er in geslaagd te zijn om een alcoholvrij Leffe bier te brouwen dat trouw is en blijft aan de kwaliteit en authenticiteit van de originele Leffe abdijbier.

Bavaria IPA 0,0%

Bij ons weten is Bavaria de eerste die een 0,0% IPA in Nederland op de markt heeft gezet. Deze IPA van Bavaria is gebrouwen met vier unieke aromatische hopsoorten. Deze hopsoorten zijn volgens Bavaria uit Amerika en Australië en zijn voor de kenners Citra, Amarillo, Ella & Simcoe. Door middel van deze hopsoorten heeft het biertje een smaak en geur van tropisch fruit en citrus. Het is een fruitig, hoppig en fris biertje om te drinken. Dit alcoholvrij biertje is goed te drinken in de zomer als je nog naar huis moet rijden.

Brand Weizen 0,0%

Brand Weizen 0,0% is een Weizen gebrouwd in Limburg. Het biertje wordt gebrouwd volgens traditioneel Beiers recept. Het brouwen gebeurd door middel van Saazerhop, zuiver mineraalwater en natuurlijk veel tarwe te gebruiken. Volgens Rob Habets, de meesterbrouwer van Brand bierbrouwerij is het een: “Alcoholvrije Weizen met een extra frisse en fruitige smaak en een zachte afdronk.“ Brand Weizen 0.0 is het eerste alcoholvrije bier van brouwerij Brand.

Somersby Apple cider 0,0%

Somersby heeft haar befaamde appel cider veranderd in een 0,0% variant en dat zie je bij ciders steeds vaker. Dit is ook al bij Jillz gebeurd. De Somersby 0,0% wordt gemaakt uit gegist en ongegist sap van speciaal geselecteerde appelsoorten, ontleent deze premium cider zijn verrassend frisse en pure smaak: niet te droog en zeker niet te zoet.

Prima alcoholvrije biertjes

Deze biertjes vervangen prima de bestaande biertjes met alcohol. Het is niet de smaak die je van het biertje gewend bent maar eerder een frisdrank die je aan het drinken bent. De biertjes zijn ideaal om te drinken als je nog een keer moet gaan rijden en natuurlijk met zomers weer. Het zijn frisse biertjes met 0,0% alcohol.

Heb jij al een 0,0% biertje geprobeerd laat ons weten wat jij hiervan vond!