Dorstlessende bieren voor in de zomer

Dorstlessende bieren voor in de zomer

12 april 2019 0 Door Jerry van Buuren

Het is natuurlijk nog maar lente, maar met de zomerse temperaturen zit het al goed. Wat is dan lekkerder dan een speciaalbiertje te drinken, op een terras of thuis in de achtertuin. Alleen de vraag is wat voor verfrissende bieren kunnen het beste gedronken worden in de zomer, als het kwik nog zo hoog is. Daar geven wij in deze blog een paar voorbeelden voor!

Tijdens de warme tijden in de zomer zoek je natuurlijk wat verfrissing. Daarvoor zijn er een paar biertjes ideaal zoals fruitige IPA’s, Witbieren en verschillende Weizenbieren kunnen helpen als verfrissing in de zomer. Over deze biertjes geven wij je een aantal tips welke je het beste kan drinken en wanneer je ze het beste kan drinken.

Fruitige IPA’s

In onze reviews hebben wij het natuurlijk al veel over IPA’s gehad. Veel IPA’s hebben een fruitige en verfrissende smaak. Het zijn geen bieren met een zware slok. IPA’s zijn meestal extra hoppig en extra bitter. De bierbrouwerijen van tegenwoordig gebruiken in deze bieren steeds meer fruitsoorten, waardoor het bier de verfrissende smaak krijgt. Eén van deze brouwerijen is bijvoorbeeld Lowlander die ook sinaasappels en dennennaalden gebruikt in het bierbrouwproces. De alcohol percentages van een IPA liggen meestal tussen de 5% en 10%, natuurlijk zijn hier uitzonderingen op. Door de verfrissende smaak en fruitige ingredienten maakt het een goed zomers biertje met een niet al te hoge alcohol percentage.

Verfrissende Witbieren

De Witbierstijl is afkomstig uit België, Witbier wordt ook wel tarwebier genoemd. Het is een bier met een hoge gisting dat met gerstemout, tarwemout en soms zelf met havermout wordt gebrouwen. In het witbier wordt ook gebruik gemaakt van koriander en citrusvruchten. Hierdoor krijgen deze bieren een frisse en citrusachtige smaak. Op een terras krijg je ook regelmatig een schijfje citroen bij dit bier. Het alcohol percentage bij dit soort bieren ligt meestal tussen de 5% en 6%. Het is daarom een fijn biertje om even te verfrissen in de zomer.

Zachte Weizenbier

De naam van Weizenbier lijkt veel op het Witbier uit België, alleen het is niet hetzelfde. Weizenbier is een Duits tarwebier met een hoge gisting. Alleen in Weizenbier wordt minder hop gebruikt waardoor het een mindere bittere smaak krijgt. Tijdens het brouwproces wordt de tarwe ook niet gemout. Het bier bevat gerstemout en tarwemout deze zorgen ervoor dat het bier een fruitige en kruidige smaak krijgt. Bij Weizenbier ligt het alcoholpercentage meestal tussen de 4% en de 6%. In combinatie met de smaak die zacht en zoet overkomt, is het een prima biertje voor in de zomer.

Andere zomerse bieren

Natuurlijk ligt het er ook aan wat je gaat doen in de zomer en waar je bent. Bovenstaande bieren zijn heel goed te drinken op een terras of bij je thuis. Maar als je thuis wilt gaan barbecueën, zit je misschien eerder te denken aan een tripeltje. Hiervoor hebben wij ook een blog geschreven over wat wij vinden dat het beste past bij een barbecue, lees dit in de volgende blog.

Lees ook onze blog over wat zonlicht doet met je bier, want je wilt wel optimaal kunnen genieten van je biertje.