Review Leffe Blond

Review Leffe Blond

19 maart 2019 0 Door Roel van Loenhout

In de jaren 50 vond er een ontmoeting plaats waar alle bierliefhebbers hun glass Leffe op zouden 
moeten heffen. Vader Abbot Nys van de Leffe abdij maakte toen kennis met Albert Lootvoet, een 
ervaren brouwer. Nys, gepassioneerd door zijn abdij, vond het verschikkelijk jammer dat de 
brouewrij sinds het onaangename bezoek van de Franse revolutionaire troepen langzaam in verval 
was geraakt en uiteindelijk in 1809 de deuren had moeten sluiten. Zo’n parel mocht niet in de 
vergetelheid raken, vond hij – het Leffe bier moest opnieuw gebrouwen worden. Nys en Lootvoet 
gingen deze uitdaging samen enthousiast aan. Niet lang daarna was het Leffe bier openieuw 
verkrijgbaar, en het was meteen een voltreffer van formaat. Na Leffe Bruin zag nu ook een 
goudkelruig bier het licht – de Leffe blonde

Advies van deskundigen

De eeuwenoude vakkennis en de combinatie van bleekmout, water, hop en gist geven Leffe Blond
een subtiele smaak en een hoogblonde kleur die het licht weerkaatst. Toetsen van vanille en 
kruidnagel zorgen voor een extra zachte, volle smaak. Laat de helemaal tot zijn recht komen in het 
kelkglas van Leffe, zodat de zachte, verfrissende smaak ook de elegantie van dit bier ten volle 
weergeeft. 


Leffe, gebrouwen door de eeuwen heen

Amuses voor het apretief

Een echte aperitiefbier dat ook heerlijk smaakt bij tal van gerechten, vooral bij 
roodvlees, zoetzure gerechten en kazen met witschimmelkorst, zoals 
Camenbert, Brie, Brillat-Savarin of Saint-mercellin. Tal van kazen met een 
romige textuur smaken heerlijk af bij de frisse, fruitige noten van de Leffe 
Blond. Leffe Blond bevat 6.6% alcohol en wordt best bij een temperatuur van 
5 á 6 C in een kelkgals geserveerd, zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen.