Review: Liefmans Oud Bruin

Review: Liefmans Oud Bruin

5 april 2019 0 Door Roel van Loenhout

Voor deze review hebben wij een Liefmans Oud Bruin biertje uit de kast getrokken. Een Oud Bruin biertje heeft een beetje negatieve lading, dit komt door het oude gedeelte. Hier wordt in de review verder over gesproken hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast worden de smaken en geur nog behandeld van de Liefmans Oud Bruin. Er zit ook een bijzonder proces aan het oud bruin bier bij Liefmans.

Het brouwproces van Liefmans

Het oud bruine biertje van Liefmans wordt in eerste instantie niet gebrouwen bij de Duvel Brouwerij te Puurs. Als het hier gebrouwen is wordt het vervoerd naar de brouwerij in Oudenaarde. In de brouwerij van Oudenaarde wordt er onder toezicht van ervaren brouwmeesters van Liefmans het bier gerijpt. In de kelder van de brouwerij krijgen de smaakaroma’s van de speciaalbieren de tijd om te evolueren en nog beter te worden. Het bier kan niet in de brouwerij van Liefmans gerijpt worden door de microflora daar. De microflora zal dan de bieren verzuren waardoor ze een andere smaak zullen krijgen. Het mengen van de bieren wordt wel in de Liefmans brouwerij gedaan.

Liefmans Oud Bruin

Het oud bruine bier van Liefmans is een mengbier. Het wordt namelijk gemengd met jong en oud bier voor de juiste aroma’s. Het wordt gemengd met normaal bier en bier dat tussen de vier en acht maanden gerijpt heeft. Na de vier tot acht maanden rijping wordt hier jong bier bijgedaan. Het jonge bier zorgt ervoor dat er een lichte verzuring plaatsvindt. Liefmans Oud Bruin is een biertje van een alcoholpercentage van 5%.

Smaakaroma’s en geuren

De Oud Bruin van Liefmans heeft qua smaak aroma’s een karamel accent. Ook heeft het biertje een fruitige en kruidige smaak in de slok zitten. Door dat bruin bier een menging is tussen jong en oud, proef je ook goed de smaken van zoet en zuur door elkaar. Deze smaken zijn wel redelijk in evenwicht. De nadronk of naslok is wel een beetje zurig maar ook wel verfrissend. Het biertje zou daarom ook kunnen voldoen voor in de zomer, het is een goede dorstlesser als je maar van de smaak houdt.

Aanrader?

We hebben het net al een beetje gezegd er zitten door de menging van bier verschillende smaken door elkaar. Als je van deze menging in het bier houdt is het een lekker biertje. Wij snappen ook wel dat niet iedereen dit biertje door de zoete en zure combinatie lekker vindt. Daarom moet je het biertje voor jezelf proberen. Wij hebben je de smaken gegeven en jij kan hem nu gaan proberen.

Heb jij hem al geprobeerd en wat vond je er zelf van? Laat het ons weten zodat wij en andere biertjespeciaal gebruikers dit ook weten.