Review Lowlander I.P.A.

Review Lowlander I.P.A.

15 maart 2019 1 Door Jerry van Buuren

Zoals de titel al doet vermoeden gaat deze review over de Lowlander I.P.A. – Indian Pale Ale. Dit biertje is een speciaalbiertje met een alcoholpercentage van 6%. Lowlander heeft voor deze I.P.A. ook unieke ingrediënten gebruikt. Dit biertje is geïnspireerd door de handelaren die naar Indonesië zijn gereisd. De handelaren ontdekten op hun reis nieuwe kruiden en Lowlander gebruikt deze in hun I.P.A. bier.

Smaak en Ingrediënten

De I.P.A. van Lowlander heeft een unieke smaak met unieke ingrediënten. De I.P.A. is fruitig, hoppig en heeft een bittere smaak. Deze smaak is gebrouwen door hop en kruiden uit het verre oosten. De unieke ingrediënten uit het oosten zijn: ‘Koriander’ en ‘Witte thee’.

De Koriander zorgt ervoor dat de I.P.A. een citrusachtige nasmaak heeft en dit proef je goed terug! Daarnaast zorgt dit er ook voor dat het biertje lekker fris blijft en goed te drinken is.

De Witte thee is te herkennen in de afdronk. Bij de nasmaak proef je een zachte zoete thee smaak wat het plezierig maakt ook te drinken.

Achtergrondverhaal

Zoals elk biertje bij Lowlander een achtergrondverhaal heeft, heeft de I.P.A. dit ook. De Indian Pale Ale zegt het natuurlijk al, het komt uit Indonesië. Zo komen de kruiden en specerijen voor het brouwen van het biertje ook uit Indonesië. De inspiratie komt van de Britten die naar Indië gingen. Wij Nederlanders zijn naar Indonesië vertrokken en daarom heeft de Lowlander I.P.A. een unieke smaak.

Op elk biertje van Lowlander staat er achterop een verhaal. Het verhaal van de I.P.A. is als volgt:

Apenstreken?

NEDERLANDSE AVONTURIERS NAMEN VANUIT HET VERRE OOSTEN VAAK AAPJES MEE TERUG, DIE ZE VERVOLGENS INWISSELDEN OM HUN SCHULD AF TE BETALEN IN DE BARREN WAAR ZE NET IETS TE DORSTIG WAREN GEWEEST. ONZE I.P.A., MET TONEN VAN DE RIJKE SPECERIJEN UIT AZIE, IS EEN ODE AAN DEZE AVONTURIERS EN HUN ONDERNEMENDE HANDELSGEEST.

– Lowlander Beer

Is het een aanrader van biertjespeciaal?

De kruiden en specerijen die in het biertje verwerkt zijn komen goed naar boven. Net als veel andere biertjes van Lowlander is de I.P.A. ook een fruitige en frisse speciaal bier. Bij de I.P.A. ligt het vooral aan de citrus die samenvalt met de witte thee. Hierdoor krijg je een verfrissende nasmaak die past in het beeld van Lowlander. Wij van biertjespeciaal raden het dan aan om een keer een Lowlander I.P.A. te proberen. Het is een uniek biertje met een goede afdronk. Laat ons weten wat je ervan vond!

Kijk ook naar onze andere reviews en probeer op zijn tijd te genieten van een speciaal biertje.

-Biertjespeciaal met Jerry van Buuren