Review Lowlander White Ale

Review Lowlander White Ale

26 februari 2019 0 Door Jerry van Buuren

De Lowlander White Ale is familie van de Lowlander bieren, deze bieren zijn gebrouwen in Nederland. De White Ale is een wit bier dat verrast fris en fruitig drinkt. De frisse smaak van het biertje is afkomstig uit de ingrediënten die gebruikt worden in het brouwproces. Lowlander maakt het biertje uniek door een andere manier van brouwen toe te passen. Dit doen zij door middel van andere soorten ingrediënten in de bieren te gebruiken waardoor de smaak uniek gemaakt wordt.

Smaak en Ingrediënten

Het witbier van Lowlander heeft een frisse en fruitige smaak. Deze smaak is afkomstig van de ingrediënten. In de White Ale zit onder meer Curaçao sinaasappel, vlierbloesem en kamille. Met de eerste slok voelt het bier daarom ook heel fris aan. Bij de nasmaak proef je hier vooral de Curaçao sinaasappel terug. Het frisse gedeelte van het biertje kan ook voort komen uit de vlierbloesem. Door de vlierbloesem krijgt het bier namelijk een vollere smaak die bij Lowlander als bloemig wordt omschreven. De kamille in het biertje zorgt voornamelijk voor de lichte fruitige smaak. Kamille zorgt er voor dat er een soort van appelsmaak aan toegevoegd wordt.

Achtergrondverhaal White Ale

Zoals jullie gewend heeft Lowlander bij elk biertje een achtergrondverhaal. Bij de White Ale begint het verhaal met de ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. De White Ale staat voor de gevaren die hij moest trotseren gedurende de tocht naar Nova Zembla. Op deze reis waren er twee gevaren namelijk de ijsberen en bevroren bier. Het verfrissende fruitige witte biertje van Lowlander is daarom een hulde aan deze reis.

BARENTSZ, BEARS & BEER

WHEN WILLEM BARENTSZ ATTEMPTED TO NAVIGATE THE NORTHEAST PASSAGE, HIS CREW FOUGHT TWIN TERRORS: POLAR BEARS AND FROZEN BEER. OUR WHITE ALE, WITH ITS REFRESHING FRUITY NOTES, IS A TRIBUTE TO THE RESTLESS AND RUGGED SPIRIT THAT KEPT BARENTSZ GOING.
Lowlander-beer

Is de White Ale een aanrader van Biertjespeciaal?

Als je van een biertje houdt met een fruitige en frisse nasmaak is dit een ideaal biertje. Volgens ons is het een biertje die iedereen wel eens geprobeerd moet hebben. Het is ook een ideaal biertje voor iemand die niet houdt van het bittere waar veel bier bekend om staat. Het is met 5% alcohol daarom ook niet een zwaar biertje, waardoor die voor iedereen ook toegankelijk is. De White Ale ziet er in veel opzichte ook uit als een winters biertje, dit komt ook door de ijsbeer op het label. Het is zeker niet alleen een winters biertje, het is lekker fris en fruitig en kan ook gerust gedronken worden in de zomer. Kortom probeer het uit en laat ons weten wat je er van vond!

Naast de Lowlander White Ale heeft Lowlander nog meer soorten bier met ieder zijn unieke achtergrond verhaal. Lowlander staat bekent om de storytelling en unieke manier van brouwen.