Review Lowlander Winter I.P.A

Review Lowlander Winter I.P.A

19 februari 2019 0 Door Roel van Loenhout

Het is nog volop winter en daarom hebben wij maar eens een review geschreven over, de Winter I.P.A. van Lowlander. De Winter I.P.A. is een verfrissend biertje die ook nog eens bestaat uit bijzondere ingrediënten. De Lowlander Winter I.P.A. bevat een alcoholpercentage van 5% wat voor een donker speciaal biertje natuurlijk meevalt. Dit maakt het biertje wel voor iedereen eenvoudig te drinken.

Het speciale ingrediënt – de kerstboom

In de Lowlander Winter I.P.A worden er vele ingrediënten gebruikt, maar één ingrediënt spant de kroon. Lowlander maakt namelijk gebruik van (oude) kerstbomen. Er bestaat dus een kans dat als u aan de winter I.P.A. zit, dat u uw eigen kerstboom opdrinkt. Lowlander maakt van de naalden van de kerstboom een ingrediënt die zij kunnen gebruiken voor het brouwen van de winter I.P.A. bier. Dit lukt Lowlander goed, want de smaak van de naalden en de frisheid hiervan ruik en proef je goed in het bier. Bij het openen van het biertje lijkt het net of je door het tuincentrum loopt met kerst.

De smaak

Het is natuurlijk niet alleen gemaakt van de naalden van kerstbomen. In de Lowlander Winter I.P.A. zitten namelijk ook jeneverbessen verwerkt. De bessen zorgen er voor dat er een soort gelijke citrus smaak aan zit zoals bij de normale I.P.A. bier. Door deze unieke frisheid lijkt het net of je in de frisse winterse buitenlucht staat.

Achtergrond verhaal

De Lowlander Winter I.P.A. is de winterse versie van de normale I.P.A. . Hierin zijn winterse ingrediënten gebruikt om zodanig een winterse smaak en natuurlijk een winterse ervaring aan het biertje mee te geven.

Against the grain. 

During the height of the so-called Little Ice Age, the bitterly harsh winters caused canals and rivers to freeze. Amid bone-chilling temperatures people turned from wine to beer as grains were greater survivors of cold than grapes.
Lowlander Beer

Is de Winter I.P.A. een aanrader van biertjespeciaal?

Als u van de Winter houdt is de Lowlander Winter I.P.A. een echte aanrader. Alleen al omdat je bij het openen de geur ruikt en na de eerste slok al de kerst proeft is hier natuurlijk al een voordeel aan behaald. Wij van Biertjespeciaal raden het biertje ook aan. Het is een lekker fris biertje met een winters tintje.

De Lowlander Winter I.P.A. is een limited edtion uit 2018. Of er een 2019 editie komt is nog niet bekend. Wees er daarom snel bij als u een Winter I.P.A. wilt proberen!

Laat ons weten wat u van het biertje vindt!