Review: New Belgium Brewing Company Voodoo Ranger IPA

Review: New Belgium Brewing Company Voodoo Ranger IPA

29 maart 2019 0 Door Jerry van Buuren

Voor deze review hebben is er een IPA uitgekozen die niet uit Nederland, België of omgeving komt. Nee, deze IPA komt uit Amerika(!). Waarom uit Amerika zal je wel denken en hoe kom ik hier dan aan? Dat leggen we uit in onze nieuwe review, maar eerst even uitleg waar het vandaan komt.

De brouwerij New Belgium

De New Belgium Brewing Company is gevestigd in Fort Collins, Colorado in Amerika. Het is een ambachtelijke brouwerij met verschillende bieren. Het vlaggenschip van de brouwerij is Fat Tire, dit is een Amber Ale. De brouwerij bestaat nu ongeveer 28 jaar. De Voodoo Ranger IPA is pas sinds 2017 gebrouwen door de brouwerij. In totaal heeft de brouwerij 14 biersoorten in het assortiment.

Brouwerij over de Voodoo Ranger IPA

Voordat wij wat zeggen over deze IPA laten we eerst zien wat de brouwerij erover zegt. De brouwerij heeft ook een mening over haar IPA en die is alsvolgt: “Barstend van tropische aroma’s en sappige fruitsmaken van Mosaic en Amarillo hop, is deze gouden IPA perfect bitter met een verfrissende, sublieme afdronk.”

Dit geeft ons goede hoop op de review.

De Voodoo Ranger IPA

In de review hebben wij voornamelijk gekeken naar de aroma’s, smaken en wat we nu als resultaat vonden van het biertje. We beginnen bij de aroma’s. De aroma’s die vrijkomen bij het drinken van het biertje zijn fruitige geuren zoals sinaasappel, citroen en grapefruit. Hierdoor is het een aangenaam biertje om te ruiken. De smaken van het biertje zijn ook bijzonder. Tijdens de slok proef je in je mond ook de fruitige smaken van citroen, meloen en ananas. Volgens de brouwerij hoort er ook een vleugje pijnboompitten en ui in te zitten maar deze worden overtroffen door de fruitsmaken. De volledige slok is redelijk zoet en bitter. Het totale plaatje is in orde en het is zeker een biertje om aan te raden. Het is ook een prima biertje om te drinken in de zomer of in ieder geval met een goed temperatuurtje voor de verfrissing.

Het uiterlijk van Voodoo

Wij hebben dit biertje eigenlijk gekozen om het uiterlijk van het biertje. Het is een skelet verkleed als scouting/indiaan. Dit is natuurlijk gedaan voor de marketing en heeft bij ons gewerkt. Daarnaast is het een IPA uit Amerika, waar ze natuurlijk ook veel APA’s(American Pale Ales) maken. Om te kijken of de IPA’s daar anders smaken hebben daarom deze review gemaakt. New Belgium is te koop bij de volgende webshop, klik op deze link.

Heb jij nog een biertje waar je een review over wilt hebben laat het achter in de comments. Als je het biertje ook goed vond of juist niet laat het ons ook weten!