Review: Pauwel Kwak

Review: Pauwel Kwak

22 april 2019 0 Door Jerry van Buuren

In deze review gaan wij het hebben over het amberkleurig biertje van Pauwel Kwak. Dit biertje wordt gebrouwen door de Brouwerij Bosteels uit het Belgische Buggenhout. De brouwerij bestaat sinds 1791 en is sinds die tijd in handen van de familie Bosteels. Het is een biertje met een apart glas en een goede smaak, lees daarom deze review en kom erachter!

Geschiedenis van Pawel Kwak

In de tijd van Napoleon was brouwer Pauwel Kwak uitbater van koetsiersherberg De Hoorn in Dendermonde. Omdat de koetsiers hun koets niet in de steek mochten laten, liet Kwak een speciaal glas maken met een bolle onderkant, dat in een houten houder hangt. Die houder werd bevestigd aan de koets. Door de vergrote bolle onderkant kon het glas ook niet omvallen tijdens de rit, het glas bleef namelijk altijd rechtop hangen. De koetsiers konden op die manier hun glas veilig bij de hand houden. Het voetje om de houder neer te zetten werd er later aan toegevoegd. Een dergelijk glas noemt men daarom ook wel een koetsiersglas.

Eigenschappen van Pauwel Kwak

Pauwel Kwak is een uniek biertje met een amber kleur. Het alcoholpercentage in de Pauwel Kwak is 8,4%. Het mooie aan de Pauwel Kwak is natuurlijk het eerder genoemde koetsiersglas. Het koetsiersglas maakt het drinken van een Pauwel Kwak wel tot een unieke beleving.
Pauwel Kwak is een hoog gistend bier, met een licht moutig aroma en een fruitige afdronk.

Smaak en geur van Pauwel Kwak

Net hebben we het natuurlijk al over de eigenschappen gehad van de Pauwel Kwak. De Pauwel Kwak is een fruitig biertje met een zoethout accent, dit is waarschijnlijk de reden van de kleur. In de afdronk zit een soort van honing en karamel met bittertjes. Deze smaken zijn in ieder geval wel goed te ruiken voordat je het biertje gaat drinken. Door de 8,4% alcohol die in het biertje zit zal je denken dat het een stevig biertje is. Niets is minder waar, het is een soepel biertje die makkelijk weg drinkt. Het drinkt wel makkelijk weg, maar niet snel.

Is Pauwel Kwak een aanrader?

Wij als biertjespeciaal.nl vinden het een echte aanrader! Het is een unieke ervaring door het glas en een fruitig biertje. Je zou het biertje ook kunnen zien als winterbiertje door sommige smaken zoals honing en karamel. Maar niets is minder waar je kan dit biertje door de frisse smaak ook op een zomeravond drinken. Het alcoholpercentage van het biertje is wel redelijk hoog maar dit merk je niet tijdens het drinken. Het is een biertje waar je goed van kan genieten.

Heb jij de Pauwel Kwak al eens op en wat vond je hiervan? Laat het ons weten of jij het ook een lekker biertje vond om van te genieten.

PS. Let wel op of je het koetsiersglas wel goed terug zet in de houder!