Review: Somersby Peer Cider

Review: Somersby Peer Cider

28 februari 2019 0 Door Jerry van Buuren

Ciders worden op basis van gefermenteerd fruit gemaakt. De Somersby Peer is een verfrissende cider gemaakt van gefermenteerd perensap en natuurlijke perensmaak. Geen kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen of kleurstoffen. De unieke, sappige perensmaak maakt het een smakelijke en natuurlijke keuze voor de ontspannen momenten met je vrienden. Lees hier hoe de cider smaakt en welke aroma’s het heeft.

Somersby

Het merk Somersby wordt gebrouwen door de Deense brouwerij Carlsberg. Somersby is een merk gespecialiseerd in ciders en heeft hier ook verschillende varianten in. Het merk werd in 2008 ontwikkeld voor de Deense markt en is ook in tientallen andere landen te krijgen. Het is een van de hardst groeiende cidermerken ter wereld.

Somersby heeft verschillende varianten op de markt:

  • Appelcider (0,0% en 4,5%)
  • Perencider
  • Blackberrycider
  • Watermeloencider
  • Elderflower & limoen cider
  • Bosbescider
  • Rode Rabarbercider
  • Sprankelende rose, wit en spritz cider

Smaak en Aroma van de peercider

De peercider van Somersby is een verfrissende cider. De smaak van de cider is verfrissend en fruitig met een volle peer smaak. De cider is bruisend en heeft wel iets weg van frisdrank. Alleen heeft de cider een aangename zoete en een lichtzure combinatie voor een zeer verfrissend drankje. Als je de cider ruikt, ruik je de aroma’s van de peer. Het is alleen wel zo dat de peer er uit schiet qua smaak en qua geur, maar een peercider bestaat ook voor de helft uit een appelcider. De frisheid van de appel komt goed naar boven in de nasmaak van de cider. De nasmaak blijft lang hangen, is fris en zoet.

Is de Somersby peercider een aanrader?

Wij van biertjespeciaal.nl vinden de peer cider een aanrader. Het is een cider van 4,5% alcohol die makkelijk weg te drinken is. De cider is licht en zacht om weg te drinken. Omdat je het makkelijk weg te drinken is moet je wel opletten op hoeveel je er drinkt. De 4,5% alcohol percentage is namelijk bijna net zoveel als een pilsje. Daarnaast moet de cider natuurlijk wel op een goede temperatuur zijn, de ideale temperatuur is 5°C. De beste tijd om een cider zo als deze te drinken is met het warme weer. Door de combinatie met het weer en een koude cider kan je ideaal genieten van deze cider. Drink hem met vrienden thuis, op het strand of op een terrasje.

Heb jij al een Somersby cider geprobeerd? Wat vond je hiervan?