Een speciaalbiertje tijdens kantooruren, kan dat?

Een speciaalbiertje tijdens kantooruren, kan dat?

26 april 2019 0 Door Roel van Loenhout

Tijdens het werken op kantoor kan het zijn dat je er even doorheen zit. Het kan zo zijn dat je een zware vergadering gehad hebt of misschien is het dat je het weekend bijna begint. Dan denk je altijd even aan ontspanning en misschien wel aan een koud biertje. Daarvoor zal je al snel naar een terrasje moeten maar op het werk zou toch ook fijn zijn en welke voordelen biedt dit?

Wat zegt de wet hierover?

Volgens de wet is alcoholgebruik op het werk niet verboden. De wet zegt alleen wel dat het bedrijf voorschriften vast kan stellen over het gebruik van alcohol onder werktijd. Als je dus samen met het bedrijf en jouw collega’s een alcoholbeleid kan samenstellen is het volgens de wet helemaal goed! Wel moet er rekening gehouden worden met collega’s die een alcohol probleem (kunnen) hebben, zij kunnen hierdoor negatief beïnvloedt worden. Wel blijft iedereen voor zichzelf verantwoordelijk.

Belang van een alcoholbeleid

Een alcoholbeleid biedt op lange en korte termijn voordelen. Op korte termijn kan een alcoholbeleid zorgen voor verbetering van de veiligheid en kwaliteit van het werk en verhoging van de productiviteit. Op lange termijn kan een alcoholbeleid zorgen voor verbetering van de sfeer op de afdeling en de gezondheid van de werknemers. Hierdoor vermindert het ziekteverzuim volgens het Trimbos Instituut. Met een alcoholbeleid geeft jouw bedrijf duidelijk aan dat zij verantwoordelijk is voor het welzijn van jouw collega’s.

Verbetering van communicatie

Door af en toe met je collega’s een speciaalbiertje te drinken en meer met elkaar te communiceren verbeterd de werksfeer. Door de verbetering van de werksfeer verbeterd de productiviteit op de werkvloer. Goed voorbeeld hiervan is natuurlijk de VrijMiBo, oftewel de vrijdagmiddag borrel. Als deze nog niet gehouden wordt in het bedrijf is het belangrijk om je collega’s hiervan op de hoogte te stellen. Het op de hoogte stellen kan gewoon gezegd worden maar een e-mail of planning is natuurlijk veel beter.

Checklist voor alcoholbeleid:

  • Veiligheid boven alles, drink niet teveel stel voor je moet nog rijden.
  • Let op je collega’s, kijk of er niemand een alcoholprobleem krijgt.
  • Drink vooral niet teveel, geniet van het (speciaal)biertje.
  • Zorg ervoor dat er wel dat er iets is wat iedereen kan en mag drinken, bijvoorbeeld: radler of 0,0% bier
  • Maak het gezellig en dan komt de openwerksfeer vanzelf

Verschillende beroepen

Deze blog is geschreven voor kantoorwerkzaamheden, dit geldt dus niet voor andere (zwaardere)beroepen. Door een goed alcoholbeleid te voeren komt alcohol tijdens de werktijden uit de taboesfeer. Het is eenvoudig om na een week hard werken op vrijdag middag een gezellig drankje met elkaar te doen. Als dit aanslaat kan het eventueel vaker of tijdens andere gelegenheden. Door een alcoholbeleid veranderd de mentaliteit in het bedrijf en onder het personeel. Door de verandering komt er een opensfeer en verbeterd de productiviteit.

Hopelijk heb je al een VrijMiBo en is dit alleen een bevestiging voor je. Laat het ons weten en wat jouw ervaringen hiermee zijn.